Loading...
Loading...
Loading...

VOZAČ MOTORNIH VOZILA (III stepen)

Vrsta programa: Srednje stručno obrazovanje, prekvalifikacija, dokvalifikacija

Struka: SAOBRAĆAJ

O zanimanju: Vozač motornih vozila je zanimanje za koje vlada veliko interesovanje kako u Bosni i Hercegovini, tako i u čitavoj Evropi. Škola za vozače, je neophodna za komercijalno učešće u saobraćaju te osnovni preduslov za podnošenje zahtjeva za licencu za vozača motornih vozila kao i za podnošenje zahtjeva za licencu za vozača taxija. Vozač motornih vozila poznaje osnovne konstruktivne elemente motornih vozila, priprema vozila za prevoz, preuzima i vrši obradu prevozne dokumentacije i predmet prevoza, osposobljen je za upravljanje motornim vozilom u svim saobraćajnim uslovima, vrši nadzor nad utovarom i zaštite transporta.

Vozač motornih vozila se može zaposliti u svim preduzećima koja se bave transportom robe ili putnika, kao i u svim preduzećima koja posjeduju svoj vozni park.

Nakon završenog školovanja polaznici mogu uraditi prekvalifikaciju na IV stepen za zanimanje Tehničar drumskog saobraćaja.

Za program prekvalifikacije i dokvalifikacije, prilikom predupisa, na osnovu važećeg Nastavnog plana i programa za srednje stručno obrazovanje odraslih, utvrđuje se razlika predmeta na osnovu dostavljene diplome, na osnovu koje se obračunava ukupan iznos cijene školovanja, odabranog zanimanja. CIJENA ŠKOLOVANJA prvenstveno zavisi od toga koju ste školu ranije završili, tako da se obračunava i polaže samo razlika predmeta.

Kontaktirajte nas

Grčka 4, 78000 Banja Luka

info@jucoobl.net

+387 (0)66 33 22 11

+387 (0)51 215 076

Zapratite nas na društvenim mrežama

© Dejan Lujić. All Rights Reserved.