Loading...
Loading...
Loading...

O nama

Početna O nama

Kada razmišljamo o obrazovanju, obično ga povezujemo sa formalnim obrazovanjem djece, adolescenata, mladih. Iako su primarni korisnici obrazovanja prema međunarodnom zakonu o ljudskim pravima, odrasli su takođe priznati nosioci prava. Pravo na obrazovanje, kao i sva druga ljudska prava je univerzalno, i odnosi se na sve, bez obzira na dob.

JU Centar za obrazovanje odraslih Banja Luka

(nekadašnji JU Radnički univerzitet) predstavlja najstariju obrazovnu ustanovu koja datira od davne 1962. godine i od posebnog je interesa iz oblasti obrazovanja i kulture. Sjedište ustanove je u Banjaluci.

Godinama unazad naša ustanova nudi široku paletu programa formalnog obrazovanja (kvalifikacije, prekvalifikacije, dokvalifikacije), programa osposobljavanja, programa neformalnog obrazovanja, kao i usluge prevođenja na sve jezike, te možemo reći da je kvalitet obrazovanja tradicija koju gajimo. Validnost stečene diplome o položenom maturskom ispitu garantuje upis na sve državne i privatne fakultete u Bosni I Hercegovini kao i u inostranstvu. Ukažite nam povjerenje!

Kome su namijenjeni ovi programi?


Obrazovni programi koje nudimo namijenjeni su:

 polaznicima sa navršenih 18 godina koji nisu uspjeli da steknu srednje stručno obrazovanje u svrhu zaposlenja.

  polaznicima koji su stekli nepotpuno obrazovanje , te iz tog razloga ne mogu pronaći adekvatno zaposlenje ili im je ostanak na postojećem radnom mjestu ugrožen – program dokvalifikacije;

  polaznicima koji su se školovali za zanimanja koja više nisu tražena na tržištu rada, kako bi, putem programa prekvalifikacije, stekli zvanje za neko od zanimanja koje će im pružiti mogućnost zaposlenja – program prekvalifikacije;

  polaznicima sa završenom trogodišnjom školom zainteresovanim za upis na neki od fakulteta – program prekvalifikacije.

Kome su namijenjeni ovi programi?


Obrazovni programi koje nudimo namijenjeni su:

 polaznicima zainteresovanim za obuke predviđene programima stručnog osposobljavanja za koje dobijaju javno važeća uvjerenja – program osposobljavanja.

 Neformalno obrazovanje je poseban vid obrazovanja koje ne dovodi do sticanja novih kvalifikacija, odnosno novih diploma. Organizovan proces učenja koji je usmjeren na osposobljavanje odraslih kroz lični razvoj, odvija se kroz sljedeće vidove obrazovanja:

Naš tim čine dugogodišnji prosvjetni radnici/praktičari koji su nosioci timova za unaprjeđenje plana i programa obrazovanja pri Republičko-pedagoškom zavodu te mlađi saradnici koji se rukovode savremenim tehnologijama i pristupima rada u obrazovanju. Kod nas ćete dobiti pravovremenu uslugu prevođenja na sve svjetske jezike od strane ovlaštenih sudskih tumača.

Kontaktirajte nas

Grčka 4, 78000 Banja Luka

info@jucoobl.net

+387 (0)66 33 22 11

+387 (0)51 215 076

Zapratite nas na društvenim mrežama

© Dejan Lujić. All Rights Reserved.