Loading...
Loading...
Loading...

Javni poziv

za upis kandidata za stručno osposobljavanje

Centar za obrazovanje odraslih Banja Luka i Stručna i tehnička škola Derventa u ime Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Krajina, a u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II) raspisuju Javni poziv za upis kandidata za osposobljavanje za zanimanja:

* Zavarivač TIG postupkom
* Zavarivač MIG-MAG postupkom
* CNC programer
* Bravar
* Metalostrugar

Na programe osposobljavanja može se prijaviti osoba koja je:
* Državljanin BiH,
* Ima minimalno završenu osnovnu školu i
* Ima 18 godina starosti
* Je nezaposlena osoba na evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS

Kandidati za upis su dužni da dostave sljedeću dokumentaciju:
* Ispunjen prijavni obrazac
* Izvod iz matične knjige rođenih ili lična karta (original ili ovjerena kopija)
* Diplomu najvišeg stepena prethodno stečenog obrazovanja (kopija)

U svrhe provjere statusa nezaposlene osobe, Zavod za zapošljavanje RS će izvršiti provjeru evidencije za svakog prijavljenog kandidata.
Programi traju ukupno 180 do 400 časova (kombinacija teorije, vježbi i prakse). Obuke će se realizovati na više lokacija koje će se odrediti u zavisnosti od broja i mjesta prebivališta prijavljenih kandidata.
Po završenoj obuci i nakon položenog ispita, izdaje se Certifikat/Uvjerenje o osposobljavanju, na osnovu kojeg se u nadležnoj službi lokalne samouprave vrši upis kvalifikacije u radnu knjižicu.
Javni poziv ostaje otvoren do popunjavanja predviđenih 30 mjesta. U slučaju da se na Javni poziv prijavi više kandidata/kandidatkinja nego što je moguće upisati, organizator obrazovanja će prilikom izbora uzeti u obzir stepen ispunjenosti uslova u pogledu prethodnog obrazovanja i iskustava.
Obuka osposobljavanja za odabrane kandidate/kandidatkinje će biti besplatna. Za navedena zanimanja upis kandidata se provodi uz pomoć Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Krajina u okviru projekta Unapređenje tržišta rada i povećanje zaposlenosti na području Sjeverne Krajine koji se realizuje putem projekta LEP II kojeg finansira Evropska unija a provodi Međunarodna organizacija.
Prijave za upis primaju se svakim radnim danom u prostorijama Centra za obrazovanje odraslih Banja Luka i JU Stručna i tehnička škola Derventa. Poziv ostaje otvoren do popune mjesta za predviđen broj kandidata ili najkasnije do17.11.2022. do 16:00 časova.

Prijavni obrazac možete preuzeti ovdje.

O projektu
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Krajina je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.
Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba

Kontaktirajte nas

Grčka 4, 78000 Banja Luka

info@jucoobl.net

+387 (0)66 33 22 11

+387 (0)51 215 076

Zapratite nas na društvenim mrežama

© Dejan Lujić. All Rights Reserved.