Loading...
Loading...
Loading...

TEHNIČAR DRUMSKOG SAOBRAĆAJA (IV stepen)

Vrsta programa: Srednje stručno obrazovanje, prekvalifikacija, dokvalifikacija

Struka: SAOBRAĆAJ

O zanimanju: Sticanje opšteg i stručnog znanja iz područja logistike i prometa. Tehničar drumskog saobraćaja analizira i prati podatke koji su od važnosti za nesmetano odvijanje saobraćaja. Tehničar drumskog saobraćaja sudjeluje u izradi kalkulacije cijena putničkog i teretnog prevoza, vodi brigu o organizaciji putnika i robe na terminalima, vodi dokumentaciju koja je neophodna pri obavljanju otpremničko-špediterskih obaveza, osiguranje putnika i tereta.

Tehničar drumskog saobraćaja radi i u saobraćajnoj policiji na poslovima statističke evidencije, analize i praćenja podataka vezanih za odvijanje prometa: gustoća prometa, zastoji, prometne nesreće… vodi brigu o ispravnosti vozila, tehničkom pregledu, registraciju vozila, osiguranje putnika i sl. Tehničar drumskog saobraćaja može raditi na tehničkim pregledima kod ovlaštenih servisera koji imaju tehničke preglede kao i kod osiguravajućih kuća koje imaju tehničke preglede.

Nakon završenog obrazovanja, moguć je upis na saobraćajni fakultet i drugim srodnim fakultetima.

Za program prekvalifikacije i dokvalifikacije, prilikom predupisa, na osnovu važećeg Nastavnog plana i programa za srednje stručno obrazovanje odraslih, utvrđuje se razlika predmeta na osnovu dostavljene diplome, na osnovu koje se obračunava ukupan iznos cijene školovanja, odabranog zanimanja. CIJENA ŠKOLOVANJA prvenstveno zavisi od toga koju ste školu ranije završili, tako da se obračunava i polaže samo razlika predmeta.

Kontaktirajte nas

Grčka 4, 78000 Banja Luka

info@jucoobl.net

+387 (0)66 33 22 11

+387 (0)51 215 076

Zapratite nas na društvenim mrežama

© Dejan Lujić. All Rights Reserved.